ساعات اداری : شنبه تا چهارشنبه 8:30 الی 18 و در خارج ساعات اداری از طریق واتس اپ پاسخگو شما هستیم
اگر قصد خرید دستگاه تعویض لاستیک خودرو را دارید، ضروری است قبل از هر اقدامی، اطلاعات جامعی از این دستگاه داشته باشید. عدم اطلاعات کافی، همیشه موجب انتخاب های بی اساس و تکیه بر قیمت است. در صورتی که نیاز است عوامل موثر در قیمت و کارایی یک تجهیز را ابتدا مورد بررسی قرار دهید. در این بخش سعی شده کاملترین اطلاعات مورد نیاز شما ارائه گردد. پس از مطالعه این مقاله، قادر هستید بهترین دستگاه را انتخاب کنید. اگه نیاز به مشاوره دارید، از طریق راه های ارتباطی معرفی شده با رادمن در تماس باشید.
اگر قصد خرید دستگاه تعویض لاستیک خودرو را دارید، ضروری است قبل از هر اقدامی، اطلاعات جامعی از این دستگاه داشته باشید. عدم اطلاعات کافی، همیشه موجب انتخاب های بی اساس و تکیه بر قیمت است. در صورتی که نیاز است عوامل موثر در قیمت و کارایی یک تجهیز را ابتدا مورد بررسی قرار دهید. در این بخش سعی شده کاملترین اطلاعات مورد نیاز شما ارائه گردد. پس از مطالعه این مقاله، قادر هستید بهترین دستگاه را انتخاب کنید. اگه نیاز به مشاوره دارید، از طریق راه های ارتباطی معرفی شده با رادمن در تماس باشید.دستگاه لاستیک درار (Wheel Changer) یک تجهیزات تعمیرگاهی حیاتی است که برای جدا کردن لاستیک از رینگ خودرو استفاده میشود. این دستگاه در آپاراتیها، تعمیرگاهها و مراکز تولید و مونتاژ تایر کاربرد گسترده ای دارد و عملیات تعویض لاستیک، تعویض تیوپ، پنچریگیری و تنظیم باد را به صورت خودکار یا نیمه خودکار انجام میدهد. نامهای دیگر آن شامل دستگاه لق کن لاستیک، تایر درآر، یا تعویض لاستیک است.
تعویض لاستیک خودرو جز سخت ترین فرآیندها است. خصوصا با افزایش ابعاد رینگ ها و کم شدن ارتفاع لاستیک(فاق)، این فرآیند بسیار سخت تر نیز شده است. اعمال فشار زیاد در روش های سنتی جهت جدا کردن رینگ از لاستیک، منجر به صدماتی به رینگ یا لاستیک خواهد شد. در خودروهای قدیمی این موضوع مهم نبود. اما در خودروهای جدیدتر خصوصا با رینگ های آلومینیومی، کوچکترین آسیب سبب خسارت به رینگ و در نهایت نابالانسی چرخ خواهد شد. در روشهای سنتی که متاسفانه هنوز هم شاهد آن در برخی مراکز اتوسرویس هستیم، با استفاده از ابزار تایر لیور اقدام به درآوردن لاستیک مینمایند. البته ابداعاتی توسط اشخاص انجام شده که کمی کار را ساده تر کند ولی هیچ کدام جنبه صنعتی و استاندارد ندارند.
جهت ورود به صفحه محصولات لاستیک درار رادمن،مقایسه قیمت و خرید
همانطور که در تصویر میبینید، لاستیک از اجزا بسیاری تشکیل شده. این اجزا اجناس متفاوتی دارند که باعث میشود حالت ارتجاعی لاستیک کم شود. در هنگام درآوردن لاستیک از رینگ، لبهی اول یا بالایی، بسیار سختر از لبهی دوم خارج میگردد. در حالت جا زدن لاستیک، این فرآیند معکوس میشود. یعنی لبهی اول براحتی جا افتاده ولی لبهی دوم بسختی جا میافتد. در حالتهای پرفشار این دو عمل، نیروی بسیار زیادی به چرخ وارد میشود که اگر کنترل نشود، موجب خسارت به رینگ و لاستیک خواهد شد. کنترل این فرآیند توسط اپراتور بدون دستگاه بسیار مشکل است و امکان آسیب به رینگ یا لاستیک افزایش میابد. همچنین در تعداد بالای مونتاژ و دمونتاژ لاستیک و رینگ، اپراتور مستهلک شده و خستگی روی فرآیند تاثیر خواهد گذاشت. از این رو تنها راهکار ایمن جهت تعویض لاستیک رینگ، دستگاه لاستیک درآر است.
بطور خلاصه مزایا استفاده از لاستیک درار را میتوان بصورت زیر بیان نمود:
عمده متریال رینگهای موجود، فولاد، آلومینیوم و کروم است. در قدیم فولاد بدلیل جنس سخت خود کاربرد فراوانی داشت. اما رفته رفته وزن زیاد فولاد باعث شد فلزات سبکتر مانند آلومینیوم جای آنرا بگیرند. در حال حاضر رینگها یا آلومینیومیاند یا از آلیاژهای منیزیم و آلومینیوم ساخته میشوند. البته خودرو سازهای ایرانی از رینگهای آهنی نیز همچنان استفاده میکنند. همچنین در برندهای سوپر اسپرت و تیونینگ، از متریالهای جدیدتر مانند فیبرکربن نیز بهره میبرند.
لاستیک ها براساس فصل و منطقه مورد استفاده بیش از 10 دستهبندی دارند که از حوصله این مقاله خارج است. مواردی که در لاستیک برای ما مهم است از قرار زیر اند:
دستگاه لاستیک درآر را از جهات مختلف میتوان دسته بندی کرد. از جهت نوع خودرو، لاستیک درارها به دو دسته تقسیم میشوند:
همچنین با توجه به میزان دخالت نیروی انسانی در فرآیند تعویض لاستیک، سه دسته ی زیر را میتوان تعریف کرد:
در ادامه به بررسی بیشتر هریک میپردازیم:
سادهترین و ابتداییترین نوع لاستیک دراراند. در این نوع همهی مراحل اعم از بلند کردن لاستیک، تنظیم و نصب گیرهها، جانمایی مرغک و … توسط اپراتور انجام میگیرد. با این نوع لاستیک درارها اگر محدودیت ابعاد نداشته باشند، میتوان همهی لاستیکها را تعویض نمود. تفاوت در زمان و میزان سختی کار است. این نوع سختترین و وقتگیرترین است. ضمن آنکه بیشترین مهارت اپراتور را میطلبد.
لاستیک درارهای استاندارد سواری، آشناترین نوع از انواع دستگاه لاستیک درار سواری هستند. این دسته از اولین دستگاههای ساخته شده در این حوضه است. بیشتر این دستگاهها دارای ۳ الی ۴ پدال جهت انجام فرآیند درآوردن لاستیک یا جا انداختن آن هستند. به همین دلیل با تعداد پدالهایشان شناخته میشوند. قیمت لاستیک درار سه پدال یا چهار پدال تفاوت چندانی ندارد. زیرا برخلاف تصور عموم، تعداد پدال لزوما نمایانگر برتری نیست. این پدالها در هر دستگاه وظیفهی قطع و وصل کردن یکی از اعضا را دارند. در این نوع دستگاهها نیاز به همراهی اپراتور نسبت به نمونههای هلپر دار و تمام اتوماتیک بیشتر دیده است. در واقع بخشی از فرآیند، با مهارت اپراتور پیش میرود. از نظر اقتصادی این مدل، دارای قیمت خرید پایینتری نسبت به سایر مدلها است. در ادامه با ویژگی هر کدام از دستگاههای لاستیک درار پیشنهادی رادمن آشنا میشویم.
لاستیک درار های هلپردار یا نیمه اتوماتیک از نظر تکنولوژی بسیار پیشرفتهاند. تفاوت آنها با لاستیک درار های سبک و استاندارد، افزایش ابزارها و همچنین نحوهی بسته شدن رینگ روی دستگاه است. از این رو به این دستگاهها، لاستیک درار هلپر دار نیز میگویند. این دستگاهها از امکانات نوع تمام اتوماتیک، بیشتر بهره میبرند این درحالی است که انتخابی اقتصادیتر نسبت به آنها بهشمار میروند. قیمت لاستیک درارهای هلپردار گاها دو تا سه برابر لاستیک دارهای سبک استاندارد است. در نمونهی نیمه اتوماتیک، فرآیند سادهتر شده است. هلپرها اضافه شده تا به کمک اپراتور، در زمان کمتر با سختی کمتر لاستیک تعویض گردد. میتوان گفت لاستیک درار نیمه اتوماتیک، همان استاندارد با اضافه شدن هلپرها و آپشنها بصورت فابریکی است.
اگر نیاز به یک دستگاه بی دردسر و پر قدرت، همچنین سرعت بالا دارید، پیشنهاد رادمن لاستیک درار هلپردار ایتالیایی راوالیولی است. اگر به قدرت خیلی زیاد نیاز دارید، میتوانید از لاستیک درار هلپردار بندپک آمریکا استفاده کنید.
به لطف پیشرفت تکنولوژی، لاستیک درار ها دارای امکانات رباتیک شدهاند. در انواع دستگاه لاستیک درار سواری، لاستیک درارهای اتوماتیک، ابزارهای متفاوتی جهت انجام فرآیند درآوردن یا جا انداختن لاستیک دارند. این ابزارها به شما کمک میکنند که دیگر نیازی به استفاده از ابزارهای دستی نداشته باشید. حتی بلند کردن لاستیک نیز بهعهدهی دستگاه است. فقط کافی است نظارهگر انجام فرآیند باشید. این دستگاهها با بازوهای کمکی یا هلپرهای متفاوتی تجهیز شدهاند. بستن رینگ روی این نوع دستگاهها دیگر بهوسیلهی گیرهها انجام نمیپذیرد؛ بلکه توسط مهرهی مرکزی، چرخ روی دستگاه محکم میشود. در ادامه با این سری از تجهیزات بیشتر آشنا خواهید شد.
در دستگاه فول اتوماتیک که معمولا از نوع لیورلس هستند ، مدل رینگ و لاستیک و همچنین ابعاد تعریف میگردد. فاصله ابزار تا رینگ و لاستیک نیز باید تایین گردد. پس از آن تمامی مراحل توسط دستگاه انجام میگردد. ولی این به معنای نبود اپراتور نیست. بلکه اپراتور ناظر بر مراحل است. فاصله ابزار تا رینگ و لاستیک بسیار مهم است. این فاصله هم بصورت دستی و هم بصورت لیزری اندازهگیری میشود. ابزار سنجش این فاصله باید در فواصل مشخص کالیبره شوند تا فاصله را بدرستی بخواند. پس دستگاههای اتوماتیک نیاز به کیت کالیبره خواهند داشت.
اگر به دستگاهی کاملا خودکار نیازدارید، پیشنهاد رادمن برای شما دستگاه لاستیک درار تمام اتوماتیک ایتالیایی راوالیولی است. این دستگاه با یک سال گارانتی بی قید و شرط و آموزش رایگان در اختیار شماست. لاستیک درار خودکار بندپک آمریکا قدرتی بینهایت در اختیار شما قرار میدهد. این دستگاه برای خودروهای آفرودی و لاستیکهای ران فلت بسیار پیشنهاد میگردد.
تعویض لاستیک خودروهای سنگین (کامیون) از جمله پر دردسرترین و سختترین فرآیندهای تعمیرگاهی محسوب میشود. در گذشته درآوردن لاستیک کاری بسیار دشوار بود که موجب وارد آمدن خسارت به رینگ و لاستیک و همچنین تکنسین میشد. اما امروزه این فرآیند توسط دستگاههای مدرن بهراحتی انجام میشود. حتی جهت بلند کردن لاستیک نیز تمهیداتی اندیشیده شدهاست. از انواع دستگاه لاستیک درار میتوان به لاستیک درار سنگین اشاره کرد. این دستگاهها دارای موتورهای پرقدرت جهت چرخش رینگ برای جداسازی هستند. همچنین ابزارهای فولادی قوی، برای آنها در نظر گرفتهشدهاست. دستگاه لاستیک درار کامیونی معمولا بهصورت عمودی چرخ را بلند میکند. لاستیک درارهای خودروهای سنگین دارای تفاوتهایی نسبت به نمونههای سواریاند. این تفاوتها از این قرارند:
دو دستگاه لاستیک درار سنگین پیشنهاد رادمن برای شماست. لاستیک درار ایتالیایی راوالیولی با مکانیزم عمودی جزو پرطرفدارترینهای دنیاست. لاستیک درار کامیونی بندپک آمریکا نیز در قدرت و سادگی زبانزد است.
درآوردن لاستیکهای موتور سیکلت به ظاهر کاری ساده و بدون نیاز به تجهیزات است؛ ولی در واقعیت برای سرویسدهی به موتور سیکلتهای مدرن، بدون داشتن تجهیزات، نمیتوان بهراحتی و بدون وارد آمدن خسارت، این فرآیند را بهدرستی انجام داد. معمولا تعمیرکاران موتور سیکلت از روشهای سنتی برای این منظور استفاده میکنند. اما این روشها ضمن صرف نیروی بسیار زیاد، احتمال خسارت به رینگ یا لاستیک را چند برابر خواهد کرد. از این رو پیشنهاد رادمن برای شما استفاده از لاستیک درار موتور سیکلت ایتالیایی راوالیولی است.
هر کدام از اجزا نمایش داده شده دارای جزییات فراوانی اند.
ستون لاستیک درار یا Tilt، محل نصب ابزار اصلی دستگاه ( مرغک) است. با توجه به اینکه مرغک بصورت عمودی روی چرخ قرار میگیرد، این ستون باید طبق محاسباتی بر اساس عرض لاستیک ها ساخته شود. در نوع دیگری از لاستیک درار ها از ستون محرک یا کمرشکن Tilt Back استفاده میکنند. کمرشکن بودن ستون باعث میشود چرخ براحتی روی دستگاه قرار گیرد و براحتی لاستیک از روی رینگ خارج شود. در ادامه خواهیم دید که این ستون میتواند محل نصب برخی آپشن ها نیز باشد. مانند آپشن تجهیزات بادی یا هلپرها. از این رو لاستیک درار کمرشکن، از محبوبیت ویژه ای برخوردار است.
محصولات پیشنهادی
جهت نمایش محصولات لاستیک درار کمر شکن قابل تامین توسط رادمن
مرغک ابزاری است که طراحی آن موجب میشود توسط تایرلیور، لاستیک را از رینگ جدا کند. این ابزار تکیه گاه خوبی برای تایر لیور است تا به لاستیک فشار زیادی نیاورد. جنس مرغک از فولاد است. مرغکهای فولادی بدلیل طول عمر زیاد مرسومترند اما میتوانند به رینگ آسیب وارد کنند. مرغک ها توسط فنر و یا سیلندر هیدورلیک به ستون متصلاند. در حالت دستی و فنری با فشار دست اپراتور و در مدل سیلندری، توسط فشار سیلندر، لاستیک کمی به پایین فشار داده شده تا مرغک سر جایش قرار گیرد. سپس توسط تایرلیور لبه لاستیک به با بالای مرغک هدایت میشود. با چرخش صفحه و کمک تایرلیور، لاستیک از چرخ جدا خواهد شد.
در نمونههای مرسوم و استاندارد لاستیک درار، رینگ توسط چهار فک گیره به صفحه چرخان متصل میگردد. این 4 فک گیره توسط نیروی پنوماتیکی و پدالها کنترل میشوند. برخی گیرهها هم میتوانند رینگ را از داخل قفل کنند هم از خارج. به همین دلیل در مشخصات فنی این دستگاهها دو عدد برای حداکثر قطر رینگ تحت پوشش میبینیم.
در بازار تجهیزات تعمیرگاهی، بسیار مرسوم است که تعداد پدال دستگاه را بعنوان مشخصه دستگاه در نظر میگیرند. لاستیک درار سه پدال یا چهار پدال بسیار نزد مردم محبوباند. اما از نظر تکنیکی این استدلال قابل استناد نیست.
هر پدال وظیفه انجام کنترل ابزاری را بر عهده دارد. صرفا تعداد پدال بیشتر نشاندهنده مجهز بودن دستگاه نیست! تعداد پدال دستگاههای فول اتوماتیک و استاندارد میتواند یکی باشد!
در نمونهی چهار پدال مشخص شده در تصویر، از راست به چپ بترتیب، پدالها از این قرارند:
محصولات پیشنهادی
جهت نمایش محصولات لاستیک درار سه پدال قابل تامین توسط رادمن
همچنین جهت نمایش محصولات لاستیک درار چهار پدال قابل تامین توسط رادمن
دستگاه لاستیک درار جهت سهولت در استفاده و همچنین عدم آسیب به رینگ یا لاستیک (خصوصا در خودروهای لوکس)، میتواند با آپشن های متفاوت مجهز شود. تمامی آپشن ها و هلپرها (کمک کننده ها)، نقش کلیدی حفظ سلامت رینگ و لاستیک را بر عهده دارند. در ادامه به معرفی تمامی آپشن ها و هلپرهای دستگاه لاستیک درار میپردازیم. لازم بذکر است که در خودروهای سواری و سنگین، آپشن ها صادق هستند ولی مکانیزم یا نوع آنها میتواند متفاوت باشد.
جهت محافظت از رینگ
جهت محافظت از لاستیک
تفلونیها قطعاتی هستند با جنس ABS که خاصیت ضد خش دارند. همچنین مقابل ساییدگی بسیار مقاومند و عمر نسبتا بالایی دارند.
وظیفه این تفلونی ها :
در تصاویر مربوط به لاستیک درارها، همیشه مخزن گریس و محل آن نمایش داده میشود. لاستیک درار هرچقدر قوی و مکانیزه باشد، باز هم نیاز است قبل از انجام فرآیند، لاستیک بهخوبی با گریس روان شود تا ابزارها براحتی روی لاستیک حرکت کنند. ماهیت و جنس لاستیک اصطکاک آفرین است و موجب فشار به دستگاه میشود. از اینرو روانکاری بسیار در سهولت انجام فرآیند مهم است.
در مواقعی که لاستیک بسیار تحت فشار است، مثلا هنگام درآوردن لبه اول یا جا انداختن لبهی دوم، احتمال فشار مضاعف به دستگاه بسیار زیاد میشود. در این مواقع نیاز است که سرعت چرخش صفحه(یا چرخ) را بتوانیم کمتر کنیم. لاستیک درارها برای این منظور میتوانند به اینورتر مجهز باشند. حتی در مواقعی نیاز است دستگاه متوقف شود و در جهت عکس بچرخد تا دوباره بتواند به مسیر خود ادامه دهد. اینورتر سرعت چرخش را بر اساس برق ورودی کنترل کند. با کنترل و مدیریت سرعت چرخش در مواقع پر فشار، میتوان از پارگی لاستیک و آسیب به آن جلوگیری کرد.
چرخ خودرو سواری در ظاهر دارای وزن بالایی نیست. اما برای تکنسینی که در روز بارها چرخ را بلند میکند میتواند مشکل آفرین باشد. از این رو دستگاههای اتوماتیک معمولا به بالابر مجهز هستند. این بالابرها چرخ را بلند کرده و روی محل نصب گیره قرار میدهند.
بعد از تعویض لاستیک، نیاز به تنظیم باد چرخ است. بسیاری از دستگاهها یا بصورت فابریک یا بصورت آپشن، دارای تجهیزات باد هستند.
کمپرسور باد معمولا در پشت دستگاه نصب شده و پدالی برای شروع بکار آن در نظر گرفته میشود. همچنین روی ستون دستگاه گیج باد را مشاهده میکنیم.
همچنین لاستیکهای تیوبلس را با شوک بادی میتوان باد کرد. برای این کار هم گیرهها میتواند دارای سوراخهایی متصل به کمپرسور باد باشد، هم از تجهیزات باد انفجاری مانند روبرو استفاده میگردد. این تجهیز از بین رینگ و لاستیک با فشار خیلی زیاد باد را به داخل لاستیک پرتاب میکند. با این حرکت لاستیک در جای خود روی رینگ میچسبد و باد کردن آن نیز آسان تر میشود. این عمل در واقع خلاف کار لقکن است.
ثابت کردن رینگ روی صفحه چرخان توسط گیرهها، هم زمانبر است و هم میتواند به رینگ آسیب وارد کند. از این رو آپشنی در دستگاههای نیمه اتوماتیک و اتوماتیک ظاهر شد. توسط این آپشن، بجای فیکس کردن توسط گیره از چهار نقطه، رینگ از مرکز توسط یک پیچ و یک دیسک، به دستگاه وصل میشود. این پیچ هم سرعت اتصال را افزایش میدهد و هم کیفیت اتصال. همچنین به رینگ آسیبی وارد نمیگردد.
این آپشن با حذف مرغک و تایرلیور و تبدیل آن به یک ابزار بسیار کاربردی تر جهت درآوردن لاستیکهای تیوبلس کاربرد دارد. به این صورت که ابزار لیورلس، با طراحی منحصر بفرد خود بین لاستیک و رینگ نفوذ میکند و لاستیک را به بالا میکشد.
هلپرها همانطور که از نامشان پیداست وظیفه کمک کردن به فرآیند درآوردن یا جا زدن لاستیک را دارند. هلپها یا توسط کارخانه روی دستگاه نصب میشوند، یا برخی از آنها را میتوان به دستگاههای ساده و بدون هلپر بصورت لوازم جانبی اضافه نمود.
هلپرها بسیار متفاوتاند. هر شرکت بنا به تجربه و درخواست مشتریان اقدام به تولید انواع هلپر میکند. در کل هلپر ها چند نقش کلی دارند:
محصولات پیشنهادی
جهت نمایش محصولات لاستیک درار هلپ دار قابل تامین توسط رادمن
گیره ها در فرآیند درآوردن و جا زدن لاستیک نقش مهمی دارند. خصوصا در هنگام جا انداختن لاستیک، ممکن است سمتی که لاستیک در رینگ جا افتاده،بر اثر فشار و نیروی ارتجاعی لاستیک، دوباره از زیر رینگ خارج شود. بدین منظور از گیره استفاده میگردد. گیره ها هم بصورت دستی موجوداند و هم بصورت بازویی و برقی. نوعی ابزار و هلپر مانند غلطک نیز وجود دارد که هم بعنوان لقکن استفاده میشود و هم بعنوان گیره. گیره دستی نیز دارای انواع مختلف است.
هلپرهای دیسکی یا Wheel breaker ها، نقش لق کن را ایفا میکنند. این هلپرها معمولا بصورت دوتایی نصب میشوند. یک دیسک برای قسمت بالایی و یک دیسک برای قسمت پایینی. ضمن آنکه دیسک پایینی هنگام درآوردن لاستیک از رینگ میتوانند نیروی وزن را تحمل کرده تا به اپراتور فشار وارد نیاید.
در لاستیک درارهای سواری، عمدتا رینگ توسط چهار گیره از خارج ویا توسط گیره مرکزی از وسط به دستگاه متصل میشوند. در صورتی که با توجه به ابعاد زیاد رینگ های خودروهای تجاری، گیره ها از بخش داخلی رینگ باید متصل شوند. همچنین مرغک و ابزارهای جازن لاستیک در خودروهای تجاری، بسیار پرقدرت تر هستند.
تهران، کیلومتر ۱۱ جاده مخصوص، خیابان جهاد جنوبی، پلاک ۵.